Najdrahšie obedujú ľudia v Nitrianskom kraji, inde sa vtesnajú pod šesť eur

Ilustračné foto

foto: TASR

Najdrahšie obedujú ľudia z Nitrianskeho kraja, priemerná útrata za obed sa tam v poslednom štvrťroku vyšplhala aj na 6,80 eura. Ľudia z Bratislavského kraja sa naobedovali v priemere o asi 1,20 eura lacnejšie.

V cenách sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu, sumy vychádzajú z reálnych útrat zamestnancov v pracovnom čase formou stravovacej karty Ticket Restaurant.

V ostatných siedmich krajoch bola priemerná útrata za obed nižšia ako šesť eur. V Žiline 5,83 eura, v Bratislave 5,63 eura, v Trenčíne 5,53 eura, v Košiciach 5,47 eura a v Banskej Bystrici 5,40 eura. Ľudia v Trnave zaplatili v poslednom štvrťroku 2017 za obed v priemere o 7 % viac ako v roku 2016 – 5,07 eura a na chvoste rebríčka je Prešov s priemernou platbou za obed na úrovni 5,03 eura.

„Útraty za obedy sa v poslednom štvrťroku 2017 v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšili takmer vo všetkých krajoch, a to od 4 až do 11 percent,“ povedala marketingová manažérka Edenred Slovakia Jana Caltíková.

Viac ako polovica zamestnávateľov podľa nej poskytuje stravovacie poukážky v hodnotách medzi 4 eurami a 4,50 eura a štvrtina maximálnu hodnotu stravného alebo dokonca vyššiu.

Spoločnosť Edenred chce pravidelne sledovať vývoj reálnych platieb zamestnancov za obedy stravovacou kartou, výsledky plánuje zverejňovať na svojich webových stránkach.

Môže vás zaujímať

MF má do parlamentu predložiť návrh na predĺženie platnosti bankového odvodu