TIP: Gazdinky nestíhate? Toto napečiete na sviatočný stôl hneď

Vianočné pečenie si môžete užiť aj s vašimi deťúrencami

autorská koláž hlavne.sk, Shutterstock

Ak obmedzíte prípravu na najkrajšie sviatky v roku nákupom trvanlivého pečiva zo supermarketu, prídete o atmosféru a radosť z vlastnoručne vytvorených kúskov. A to predsa nemôžete dopustiť!

Vianoc sa nevedia dočkať. Pozrite sa, kto už má vyzdobený stromček!

Pripravte si na pečenie

Sladidlá: biely i trstinový cukor, med, javorový sirup, prípadne sladidlá pre diabetikov.

Aromatické korenie: Škorica, klinčeky, badián, vanilka – vanilkový struk, vanilkové, punčové, rumové a ovocné esencie.

Sušené a kandizované ovocie: Hrozienka, višne, brusnice, marhule, ananás, papája, citrónová a pomarančová kôra, pomelo. Oriešky a mandle: Vlašské, lieskové, pistácie, para orechy, mandle – hodia sa takmer do každého druhu pečiva, do cesta i na zdobenie.

Inšpirujte sa a čakanie na Vianoce si skráťte poznávaním plným zážitkov

Čokoláda a polevy: Najkvalitnejšia je s vysokým obsahom kakaa. Základnú konzistenciu druhov určených na pečenie môžeme variovať a dochucovať.

Dekorácie a ozdoby: Menšie i väčšie hviezdičky, vločky, vianočné stromčeky, snehuliaci, mikulášovia či soby. Nenahraditeľná súčasť záverečnej fázy ozdôb na polevy múčnikov, zákuskov alebo suchého pečiva. Vytvoríme ich z marcipánovej hmoty prifarbenej potravinárskymi farbami, nalepíme pomocou medu, bielkov alebo marmelády. Rozhodnete sa pre klasiku alebo necháte pracovať fantáziu? Je to na vás!

FOTO: Na vianočné trhy si vybehli aj známe tváre. Takto si vychutnali dobroty a náladu!

Môže vás zaujímať

Slováci môžu po prvý raz v histórii pomenovať svoju exoplanétu