Už počas nasledujúceho týždňa by sa do tréningového procese mohli po dlhom čase vrátiť aj slovenskí reprezentanti v plaveckých športoch. V stredu večer o tom informoval prezident Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Ivan Šulek. „Všetci naši reprezentanti na Slovensku pravdepodobne už budúci týždeň budú môcť skočiť opäť do bazéna po dlhých dvoch mesiacoch,“ povedal Šulek prostredníctvom videa na facebooku SPF.

Možný skorý návrat do bazéna sa netýka len plavcov, ale aj reprezentantov v ďalších plaveckých športoch – vodnom póle či synchronizovanom plávaní. Šulek v krátkosti priblížil proces, ktorý umožní profišportovcom návrat do vody. „Ešte v pondelok som poslal žiadosť hlavnému hygienikovi SR a v utorok ju zdupľoval Tomáš Klobučník, ktorý je nielen reprezentant v plávaní, ale aj zástupca športovcov v SPF. V stredu popoludní nám zavolali priamo z kancelárie hlavného hygienika a dohodli sme podmienky, za akých podmienok môžeme skočiť opäť do bazéna,“ informoval Šulek.

...

SPF pôvodne uvažovala aj o tréningu v otvorenom bazéne v Šamoríne. „Nepraje nám však počasie a aj ekonomicky by to bolo náročnejšie. Požiadali sme preto o možnosť trénovať na bratislavských Pasienkoch. Tento bazén je v správe spoločnosti STaRZ mesta Bratislava. Verím, že naši reprezentanti dostanú priestor. Všetci sa už nemôžu dočkať návratu do bazéna po dvoch mesiacoch. Stať by sa tak mohlo už budúci týždeň,“ dodal prezident SPF.

 

Nie je možné komentovať

Mohlo by sa Vám páčiť