Týždne dohadov a špekulácií ukončila zásadná informácia. Aj v Španielsku sa bude pokračovať vo futbalovej sezóne 2019/2020 a to už od 12. júna.

Termín reštartu La Ligy oznámil šéf tejto súťaže Javier Tebas. Už od piatka minulého týždňa sa na Pyrenejskom polostrove otvorili tréningové centrá a jednotlivé kluby za prísnych hygienických podmienok začali s zatiaľ s individuálnou prípravou na dokončenie koronavírusom naštrbenej sezóny.

...

Od júna chcú začať hrať

„Snažíme sa, aby sa to všetko opäť rozbehlo. Vírus len tak nezničíme, bude tu naďalej s nami. My však chceme od 12. júna opäť nabehnúť na súťažné zápasy. Ak sa budeme držať prísnych opatrení na ochranu zdravia, nemáme sa čoho obávať,“ uviedol Javier Tebas v relácii El Partidazo na televíznej stanici Movistar.

Podľa Tebasa počas zápasov nehrozí takmer žiadne riziko nákazy. „Najmenší risk bude počas stretnutí, ak budú hráči dodržiavať prísny protokol aj v domácom prostredí. Treba si uvedomiť, že budeme centrom pozornosti celej krajiny. Ak to zvládneme, povzbudíme tým ostatných. Na hráčoch bude ležať veľká zodpovednosť,“ doplnil prezident Liga de Fútbol Profesional aj pre denník Marca.

Španielsko patrí medzi najviac zasiahnuté krajiny novým koronavírusom a ochorením COVID-19. V prvej vlne testovania hráčov dvoch najvyšších súťaží sa však objavilo iba päť pozitívnych výsledkov.

Podľa Tebasa je toto číslo povzbudivo nízke, ak sa berie do úvahy hodnovernosť vyše 2500 odobratých vzoriek u futbalistov aj členov realizačných tímov jednotlivých klubov. „Očakával som 25-30 pozitívnych vzoriek. Je to veľmi dobrá správa nielen pre futbal, ale celú španielsku spoločnosť. Aj preto sme nič nemuseli meniť v plánoch na reštart najvyššej súťaže,“ dodal Tebas.

Nie je možné komentovať

Mohlo by sa Vám páčiť