Zatiaľ čo júlový úvod sezóny majstrovského seriálu formuly 1 v Rakúsku by nemal byť ohrozený, neplatí to o ďalších dvoch podujatiach v Anglicku.

Po úvodných dvoch pretekoch na Spielbergu (5. a 12. 7.) sa elita efjednotky presunie do Silverstonu, kde by sa mali uskutočniť ďalšie dve veľké ceny v dňoch 19. a 26. júla. Lenže prísne opatrenia britskej vlády v spojitosti s koronavírusom sú proti tomuto odvážnemu plánu.

...

Sezónu brzdí nariadenie vlády

Britský premiér Boris Johnson vydal nariadenie, podľa ktorého všetci cestujúci musia po príchode na Britské ostrovy absolvovať povinnú dvojtýždňovú karanténu. To všetko v rámci opatrení na potlačenie nového koronavírusu.

Ambícia na pokračovanie sezóny F1 v Anglicku sa tým otriasa v základoch. Predstavitelia formuly 1 už rokujú s vládou o tom, aby povolila výnimku pre konvoj pretekov efjednotky. „Karanténe sa dá vyhnúť prostredníctvom intenzívnych testov na koronavírus, ktorými musia prejsť jazdci a zamestnanci všetkých tímov,“ tvrdí vedenie formuly 1.

Stávka o víno, že v júli budú preteky

Šéf tímu AlphaTauri (bývalé Toro Rosso) Franz Tost si je takmer istý, že začiatkom júla sa bude pretekať v Rakúsku na Red Bull Ringu. Ďalej sa zatiaľ nepozerá. Jeho pretekárky tím sa pripravuje na novú sezónu aj s náhradnou posádkou, to ak by sa niekto z riadne preferovanej dvojice jazdcov Pierre Gasly – Daniil Kvjat nakazil. „Stavím sa o fľašu vína, že budeme súťažiť v Spelbergu,“ uviedol 64-ročný Tirolčan pre denník Süddeutsche Zeitung, cituje ho aj portál laola1.at.

Niekto sa nakazí? No a čo, pôjde do karantény

Na otázku, čo urobí v prípade, ak sa niekto z jeho tímu nakazí koronavírusom,odpovedal: „Tam niet čo diskutovať. Taký človek pôjde do nemocnice alebo domácej karantény. Bude to závisieť od závažnosti prípadu. Pripravujeme sa aj na to, že celý tím bude musieť ísť do karantény. V takom prípade budeme pracovať s alternatívou záložného tímu.“

Formula 1 plánuje sezónu s 15 až 18 pretekmi od júla do decembra. Presný kalendár oznámia v priebehu niekoľkých týždňov.

Nie je možné komentovať

Mohlo by sa Vám páčiť