„Až operačný zákrok ukázal presný rozsah zranenia. Nebolo to nič príjemné, keď mi oznámili, že okrem plastiky krížneho väzu museli prišiť aj bočný, pretože koleno nedržalo pokope. Teší ma aspoň to, že operácia prebehla podľa slov lekárov bez komplikácií,“ uviedol Štetina pre web svojej zastupiteľskej agentúry Football Service Agency.

Pred dvomi týždňami ho operovali v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici. Momentálne má 29-ročný nitriansky rodák na nohe ortézu a šesť týždňov bude nosiť barly. „Každých štrnásť dní si prestavujem fixáciu o tridsať stupňov, takže na konci už zohnem koleno do pravého uhla. Okrem toho absolvujem rôzne rehabilitačné cviky, na čo máme v Sparte dobré podmienky. Dôležité je, aby neochabli okolité svaly, a tak sa snažím ich čo najviac precvičiť aj v domácom prostredí,“ vysvetlil niekdajší hráč FC Nitra, Tatrana Prešov či Dukly Praha

...

Aktuálne je v plnej opatere svojej manželky Martiny. „Maťka má starostí až-až a veľmi jej ďakujem za nekonečnú ochotu a obetavosť. Zo žartu hovorím, že teraz má dve deti, okrem malého Samka aj mňa, pretože sám toho veľa nespravím. Klobúk dolu, ako to všetko zvláda,“ pochválil svoju manželku.

Pri dlhých dňoch sa môže venovať veciam, na ktoré mu pri bežnom programe veľa času nezostáva. „Užívam si chvíle s rodinou a synom, ktorého môžem pozornejšie sledovať ako sa vyvíja, rastie a objavuje nové veci. V týchto ťažkých časoch mi to psychicky veľmi pomáha,“ podotkol.

Štetina bude pozorne sledovať barážový duel s Írskom o postup na ME. „Určite je v našich silách, aby sme Írov zdolali, obzvlášť, keď hráme doma. V nominácii sú silné mená. A tak pevne verím, že svoju rolu zvládneme a posunieme sa do finále,“ doplnil reprezentačný maród na portáli http://www.fsagency.eu/.

Nie je možné komentovať

Mohlo by sa Vám páčiť