Chcete zdravo a efektívne športovať? Okrem pohybu a vyváženej stravy sa potrebujete zamerať aj na novinky v športovej móde. Oblečenie je akoby našou druhou kožou, ktorá vo fyzickej záťaži nesmie prinášať obmedzenia. Jeho konštrukcia sa prispôsobuje anatomickým a biologickým zmenám na tele v súvislosti s aktuálnymi klimatickými podmienkami. Poďme si teda vyskladať funkčnú športovú bundu.

Čo potrebuje každá funkčná športová bunda?

Bundy na šport predstavujú vymedzené technické parametre. Najčastejšie sa stretávame s polyesterovými alebo nylonovými materiálmi. Novšie modely siahajú po ich kombinácii, a tak vznikajú spoľahlivé športové bundy. Vyznačujú sa zväčša hrubším, ale hladkým povrchom, ktorý je výsledkom izolačných, nepremokavých a priedušných zón. Pre pohodlie uprednostňujeme bundy s mäkkým teplým vnútrom, dostatočne flexibilným a prispôsobivým. Podľa týchto špecifík má najbližšie funkčnému športovému materiálu softshell. Ten vyhovuje skôr pri premenlivom počasí. Čo ale na seba pri zimných športoch a turistike?

...

Vlastnosti športovej bundy na zimu

Pred chladom nás bunda chráni zateplenou časťou a pred vetrom a vodou viacvrstvovou priedušnou tkaninou. Športová bunda môže získať podobu mierne zatepleného modelu vo svojej prednej časti a ochranných prvkov v spodných častiach na rukávoch a chrbte. Zmierňujú vplyv vetra a intenzívneho dažďa, resp. snehu. Na tomto princípe fungujú športové bundy s termo efektom.

Navyše najnovšie športové modely vyčnievajú aj po dizajnovej stránke. Bundy si zachovávajú jemný priliehavý strih, no pre neobmedzený pohyb disponujú elastickým rebrovaním. Poznáme ich aj po ľahkom polstrovaní na hrudníku a na nastaviteľnej kapucni. Pridaným prvkom je jej flexibilný šilt.

Takto kvalitne nás do prírody a na šport pripraví sortiment Sportrysy.sk, ktorý sa vyzná len v overených a spoľahlivých značkách.

Zdroj obrázku: Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com

  

Nie je možné komentovať

Mohlo by sa Vám páčiť