Ak máte chuť na lahodnú pizzu, no vaše telo netoleruje lepok, nezúfajte! S týmto jednoduchým a chutným receptom si môžete pochutnať bez obáv. Poďme si ukázať jedinečný recept na vynikajúcu bezlepkovú pizzu, ktorá vás okúzli chutným a zdravým zážitkom.

Bezlepkový základ

Na začiatok potrebujeme pripraviť bezlepkové cesto, ktoré bude tvoriť základ našej chutnej pizzy. Na prípravu cesta budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

...
  • 200 g bezlepkovej múky (napr. ryžovej alebo kukuričnej)
  • 7 g suchého droždia
  • 150 ml teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžička cukru

Na vytvorenie bezlepkového základu pizze nám stačí týchto pár krokov:

  1. V miske zmiešame bezlepkovú múku s soľou a cukrom.
  2. V malom pohári si prichystáme droždie, ktoré zalejeme vlažnou vodou a počkáme približne 5 minút, pokiaľ nám vznikne pena.
  3. Do misy s múkou pridáme zmes z droždia a olivový olej. Všetko dôkladne premiešame a získame hladké cesto.
  4. Cesto necháme odpočívať prikryté utierkou na teplom mieste asi hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  5. Počas čakania si môžete pripraviť zvyšné ingrediencie na pizzu.

Chuťová bomba plná zeleniny

Naša bezlepková pizza bude obohatená o zdravú zeleninu, ktorá dodá jedlu vynikajúcu chuť a farbu. Na pizzu môžete zvoliť nasledujúce ingrediencie:

  • Paradajkový pretlak alebo omáčua bez prídavku lepku
  • Nasekané čerstvé paradajky
  • Plátky papriky (červenej, zelenej, žltej – podľa vlastného výberu)
  • Kúsok baklažánu nakrájaný na kolieska
  • Čerstvá bazalka na posyp
  • Olivy

Môžete pridať ďalšie obľúbené zeleninové ingrediencie.

Výber bezlepkového syra

Bezlepková pizza by nebola kompletná bez chutného syra, ktorý zjemní celé jedlo. Na trhu nájdete rôzne druhy bezlepkového syra, ako napríklad:

  • Bezlepková mozzarella
  • Bezlepkový eidam
  • Bezlepkový cheddar

Vyberte si ten, ktorý vám najviac chutí a ktorý sa najlepšie hodí k zeleninovej nádielke na pizze.

Pečenie bezlepkovej pizzy

Konečne sme pripravení upiecť našu bezlepkovú chuťovku! Na pečenie pizzy budeme potrebovať pekáč alebo plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Postupujte nasledovne:

  • Rozohrejte si rúru na 200 °C.
  • Rozvaľkajte cesto na plát s hrúbkou podľa vašich preferencií a premiestnite ho na pripravený pekáč.
  • Potrite cesto paradajkovým pretlakom alebo omáčkou.
  • Pokladajte na cesto nasekané paradajky, papriky, baklažán a olivy.
  • Posypte celú pizzu bezlepkovým syrom.
  • Pečte pizzu v rúre približne 15-20 minút, alebo kým nevidíte, že cesto je zlatisté a syr dobre rozpustený.

Lahodná bezlepková pizza je hotová!

Hotovo! Vaša chutná bezlepková pizza je pripravená na podávanie. Doprajte si výnimočnú gastronomickú radosť bez starostí o lepok. Urobte si večer zábavným pizzovým večerom so svojimi blízkymi a užite si túto vynikajúcu jedlú kreáciu.

Do vášho jedálníčka môžete zaradiť okrem bezlepkovej pizze množstvo ďalších bezlepkových variant. Jednou z nich je bezlepková tarhoňa, ktorá očari vaše chutové zmysly.

Pripravte si túto bezlepkovú chuťovku a vyberte si z množstva zdravých a chutných ingrediencií, ktoré dokážu konkurovať aj klasickým jedlám s lepkom.

Nie je možné komentovať

Mohlo by sa Vám páčiť